Staviti ribu u kotlić (šerpu) i naliti je sa 500 ml paradajza. Tako treba da stoji nekih sat vremena. Ovo je bitno jer na taj način kosti se neće odvajati od mesa tokom kuvanja. Nakon sat vremena, u kotlić (šerpu) dodajte sve sastojke, osim začina za riblju čorbu i lovorov list.
Naliti vodu u kotlić (šerpu). Ukoliko želite gušću čorbu, stavite 3 litre vode na 1 kg ribe. U suprotnom, sipajte malo više vode.
U maloj posudi sa hladnom vodom razmutite začin za riblju čorbu da masa bude kao pasta i homogena bez grudvica. Sipati u kotlić (šerpu).
Stavite kotlić na vatru, odnosno šerpu na šporet i založiti da voda u kotliću (šerpi) proključa. Zatim smanjiti jačinu ili intenzitet vatre da se kuva, ali da voda ne kipi.
Riblju čorbu nije potrebno mešati, zato je bitno da čorba vri kod se kuva, ali ne jakim intenzitetom.
nakon 10 minuta kuvanja dodati lovorov list.
U zavisnosti od inteziteta vatre, ili kod kuvanja na šporetu u šerpi, čorba se kuva i usput probava. Prosečno vreme kuvanja od 30-40 minuta.