Go Back
šaran na apatinski način

Šaran na apatinski način

Kako to Apatinci spremaju šarana?
5 from 1 vote
Vreme pripreme 30 minutes
Okvirno vreme kuvanja 45 minutes
Ukupno Vreme 1 hour 15 minutes
Obrok Glavno jelo
Kuhinja Srpska
Porcije 4 osobe
Kalorije 1500 kcal

Oprema

  • Serpa
  • Pekač

Sastojci
  

  • 1,5 kg šarana
  • 6 glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 1 šolja ulja
  • Sirće
  • So
  • Biber
  • Crvena slatka paprika

Instrukcije
 

  • Očistite, operite i sitno iseckajte crni i beli luk. Zajedno ga propržite na ulju.
  • Ribu očistite, operite, zatim posolite, pobiberite i pospite po ukusu crvenom slatkom paprikom, spolja i iznutra.
  • Izdinstani luk prebacite u pekač, ubacite šarana i prelijte sa 1/2 litara vode, dodajte malo sirćeta pa stavite u zagrejanu pećnicu. Temperatura 180ºC.
  • Povremeno zalivati vodom u kojoj se šaran peče, pratiti i peći dok riba nije porumenela. U zavisnosti od pećnice, pečenje može da traje do 30 do sat vremena.
Ključne reči riba, Šaran