Prodinstajte sitno iseckan crni luk
Kada je luk staklast, dodajte meso
Dinstajte meso dok ne promeni boju
Dodajte začine
Kada se to malo ukrčka, dodajte opran pirinač
Kuvajte ovu smesu još 15 minuta
Odvojite listove kupusa sa glavice
Isecite koren
Svaki list napunite pri dnu, pa umotajte
Prvo preklopite sa leve i desne strane, a zatim umotajte list po dužini
Na dno šerpe stavite listove kupusa
Sarme ređajte tako da nema prostora između njih
Na svaki red sarme dodajte malo suvog mesa
Kada napunite šerpu, stavite suvo meso, lovorov list i poklopite sarmu listovima kupusa i poklopcem
Krčkajte je u rerni na tihoj vatri 4 sata
Napravite zaprašku tako što čete zagrejati mast, pa dodati brašno i papriku dok ne porumeni
Izvadite šerpu iz rerne, skinite listove kupusa, zapržite sarmu i vratite je u rernu da se još zapeče i krčka.