Go Back
sremski paprikaš

Sremski paprikaš

Recept koji morate probati
5 from 1 vote
Vreme pripreme 30 minutes
Okvirno vreme kuvanja 1 hour 30 minutes
Ukupno Vreme 2 hours
Obrok Glavno jelo
Kuhinja Mađarska, Srpska
Porcije 6
Kalorije 580 kcal

Oprema

  • 1 kotlić ili lonac
  • 1 drvena kašika
  • 1 obična kašika
  • 1 nož
  • 1 daska za sečenje
  • 1 čaša

Sastojci
  

  • 1 kg svinjetine (but ili plećka)
  • 2 glavice crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 2 paprike
  • 3 paradajza
  • 2 kašike kašike mlevene crvene paprike
  • 1 kašika brašna
  • 2 dl belog vina
  • 1 list lovora
  • So i biber po ukusu
  • Ulje ili mast
  • Peršunov list za dekoraciju

Instrukcije
 

  • Isecite meso na kocke. Sitno iseckajte crni i beli luk.
  • U velikoj šerpi zagrejte ulje ili mast (jer sva sremska jela "vole" mast) i propržite luk dok ne postane zlatno žut. Dodajte meso i pržite dok ne dobije lepu boju sa svih strana.
  • Dodajte iseckane paprike i paradajz. Kuvajte dok povrće ne omekša.
  • Dodajte mlevenu papriku i brašno, pa sve dobro promešajte.
  • Sipajte belo vino i dovoljno vode da prekrije sastojke. Dodajte lovorov list, so i biber.
  • Kuvajte na srednjoj temperaturi oko 1-1.5 sati, dok meso ne bude mekano.
  • Poslužite sa seckanim peršunom.
Ključne reči paprikaš, sremski paprikaš