Ladla o nama

Mi smo autori Srem Online. Naš cilj je da se kroz recepte, istorijske činjenice, geografiju i informacije vezane za sport, umetnost i poljoprovredu približimo sa ljudima koji žive, koji su živeli u Sremu i onima koji se osećaju kao Sremci.

Autori Srem Online

Maja Vucetic

Maja Vučetić

’Di ste, ljudi? Moje ime je Maja. Diplomirani sam slikar, a u potrazi za karijerom našla sam ljubav u digitalnom marketingu. Uživam u prirodi, društvu i čaši dobrog vina.
Moj rad na sremonline.rs je način da spojim sve svoje ljubavi – umetnost, marketing i Srem, i da ih podelim s vama.
Zajedno sa ekipom SremOnline oživljavamo istoriju našeg kraja i približavamo je modernom dobu.
Svratite na sremonline.rs i vidite šta ovi pajtaši krasnopišu.
Gordana Uremovic

Gordana Uremović

Ćao, ja sam Goca. Rođena i odrasla u Vojki, udata u Inđiju. 

Završila sam Visoku školu elektrotehnike i računarstva, na smeru za audio i video tehnologije. 
Dugo godina sam radila na lokalnoj televiziji, gde sam jako dobro upoznala sremačke običaje i kulturu.
Sada sam član tima sremonline.rs, gde ćemo tu ljubav prema Sremu još produbiti kroz razne vesti i priče.

Uros Matic

Uroš Matić

Rođen u jugoistočnom Sremu, tačnije Zemunu, 73 godine nakon što je Kraljevina Srbija oslobodila ove krajeve od Austrougarske.
Završio osnovne i master studije na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, smer Srpski jezik i književnost. Bio glavni i odgovorni urednik dnevnih novina „24 sata“, urednik digitalne naslovne strane na portalu „Blic.rs“, kao i redaktor u izdavačkoj kući „Informatika“. Bio spoljni saradnik u Beogradskom književnom časopisu i magazinu Nacionalna revija Srbija. Spoljni je saradnik HO Srbi za Srbe.
Kao deo redakcije sremonline.rs, potrudiću se da vam zajedno sa kolegama dočaram sve lepe strane Srema. Pisaćemo o sremačkim običajima, kulturi, lokalnim mestima, vinarijama, manastirima, istoriji, književnosti, ratovima i još mnogo čemu!
Moju omiljenu pesmu napisao je stari Zemunac, Vlada Kanić – „Ima jedan kućerak u Sremu“. Da je Srem najlepši kraj srpskih zemalja pokazuje i činjenica da je on našao mesto u prvom stihu najbolje pesme na srpskom jeziku (po mom mišljenju), Lamentu nad Beogradu, Miloša Crnjanskog.
Verica Gavrilovic

Verica Gavrilović

Ćao, moje ime je Verica, rođena sam u Beogradu, a u Sremu živim skoro 20 godina.
Završila sam Ekonomsku školu i gastronomski fakultet u Novom Sadu.
Odrasla u Petrovaradinu u kom su sremački običaji itekako poštovani, upoznata sa sremačkom kulturom u kojoj  se apsolutno pronalazim.
Član sam tima sremonline.rs koji će vam pružiti da saznate vise o sremačkim običajima, kulturi, lokalnim mestima, vinarijama, manastirima i još mnogo čemu!

Ivan Hancko

Ivan Hancko

’di ste? Moje ime je Ivan. Živio sam u Beški, ondak zarad ’leba očo živiti u Novi Sad. Ondak sam opet zarad ’leba se vratio u Srem, to jest u Inđiju.
U frtalj mog života učio sam škole, i više i dve srednje. Na posletku radim ono što volem, na sokoćalu da programiram i crtam.
Zajedno sa lepim snašama i deranima radim na sremonline.rs, ta ondak id’te tamo i vid’te šta Baća piše i vole. Onako, među nama, najviše volem da se keglam, ali o tome posle.
Aleksandra Kontic

Aleksandra Kontić

Ćao svima, ja sam Aleksandra. Nakon završetka studija u Novom Sadu, vratila sam se u Inđiju – mesto gde sam odrasla i gde se još od malih nogu gradila ljubav prema našem Sremu (iako to možda ne biste očekivali od jednog angliste, pre biste očekivali želju za odlaskom u Englesku ili nešto slično, zar ne?).
Ali ljudi, ovaj naš Srem ima toliko toga da ponudi, zaista bi bila šteta da svi ne postanemo svesni toga!
Upravo zato, mi na smo se okupili kako bismo vas upoznali sa najzanimljivijim mestima, dešavanjima i znamenitostima ove naše pokrajine.
Nemanja Nikolic

Nemanja Nikolić

Ćao, zovem se Nemanja, stanovnik jednog finog grada u Sremu, zvanog Inđija, gde sam se školovao i proveo ceo svoj život!
Odrastajući, veoma sam se dobro upoznao sa raznim običajima, bogatom kulturom,  ali i lepotom Srema.
Svoje znanje, kao i razna iskustva koje sam stekao, vrlo rado bih podelio sa drugima. Postao sam  član tima sremonline.rs jer nema boljeg načina da sve što znam, podelim sa vama!

Anita Kantar

Anita Kantar

Zovem se Anita. Rođena sam i odrasla u dinamičnom i šarmantnom gradu Srema, u Inđiji. Nakon završene Srednje ekonoske škole u Staroj Pazovi, odlazim u Zemun, gde završavam Kriminalističko-policijsku akademiju i vraćam se u moju Inđiju. Kao što vidite, ljubav prema Sremu je duboko utkana u moj kod!
Istražujući folklor, kuhinju i tradiciju Srema, zajedno sa timom sremonline.rs entuzijasta, pozivam vas da doživite čari Srema i krenete na put otkrivanja raznovrsne lepote i duha ovog kraja.
Bilo da se radi o otkrivanju istorije Sirmiuma i celokupnog istorijski bogatog regiona oko njega, ili uživanju u ukusima tradicionalne sremske kuhinje, sremonline.rs će nastojati da vam prikaže suštinu Srema u punom njegovom sjaju.

Jovica Radulović

E, pa, da vam ispričam malo o sebi, ja sam Jovica Radulović, momak iz Sasa. Rodio sam se pre 28 godina u ovoj ravnici koja nema kraja, u Sasama, mestu koje odiše tradicijom.
Diplomirani sam agroekonomista. Poljoprivredni fakultet sam završio u Zemunu, a to nije mala stvar, znate vi dobro. Moja familija je uvek bila ponosna na mene, jer sam učio kako da spojim ljubav prema zemlji i mudrost ekonomije.
Ali nisam tu stao! Brzo sam uhvatio korak sa novim vremenom, pa se bavim i digitalnim marketingom. K’o bi rek’o da će onaj mali iz Sasa jednog dana biti stručnjak za te moderne stvari!
Al’ nemojte misliti da sam zaboravio na svoje korene. Ne, ne! Petnaest godina sam igrao folklor u KUD Paja Zarić u Novim Karlovcima. S ljubavlju sam čuvao tradiciju svojih predaka i prenosio je mlađima.
Pravi sam primer kako se može spojiti tradicija i moderno, kako se može biti uspešan u velikom svetu a ostati veran svom Sremu. To sam ja, čovek iz naroda, s dušom ravnice i srcem koje kuca za Srem.
Pa, živeli!
Ivana Zlatković

Ivana Zlatković

Zdravo, ja sam Ivana! Dalmatinka zaljubljena u Srem, koja je borove iglice zamenila suncokretima. Nakon završene gimnazije, svoju karijeru sam posvetila grafičkom i web dizajnu, kao i pisanju blogova.
Svoje misli, zapažanja i strast prema kreativnom izražavanju, kroz razne teme sada delim sa čitaocima sremonline.rs.
Slobodno vreme provodim uživajući u pogledu na obronke Fruške gore, gde i živim, pronalazeći inspiraciju u prirodnim lepotama koje me okružuju.