haris džinović berba grožđa oplenac 2024
Izvor: avaz.ba | Canva

Haris Džinović nastupa na Oplenačkoj berbi u Topoli 2024

Haris Džinović, kralj narodne muzike, nastupiće 12. oktobra na Vinskom trgu u Topoli na Oplenačkoj berbi grožđa 2024. godine. Koncert Harisa Džinovića će se održati sa početkom u 19 časova.

Ova manifestacija se 2024. godine održava tradicionalno 61. put.

Kao manifestacija u čast grožđa i vina, okuplja male privrednike i domaćinstva koja će predstaviti svoje proizvode i đakonije. A upotpuniće je interesantan kulturno-umetnički program.

Dan kasnije nastupa popularna srpska pevačica Ivana Jordan.

Haris Džinović – Ikona narodne muzike

haris džinović ikona narodne muzike
Izvor: vecernji.hr | Canva

Organizatori Oplenačke berbe u Topoli su napokon objavili tačan program manifestacije. Na veliku radost posetioci će biti u prilici da uživaju u pesmama Harisa Džinovića.

Haris Džinović je ime koje odavno ne treba posebno predstavljati. Njegova karijera traje više od četiri decenije, a njegove pesme, kao što su „I tebe sam sit kafano“, „Pariške kapije“ i „Dajte vina hoću lom“, postale su pravi klasici koje publika sa oduševljenjem peva na svakom nastupu. Haris je prepoznatljiv po svom dubokom glasu, strasti koju prenosi kroz svoju muziku, i autentičnom imidžu sa šeširom koji ga prati na sceni.

Njegovi koncerti su uvek ispunjeni posebnom energijom i emocijama, a publika s velikim entuzijazmom učestvuje u svakom stihu. Harisov šarm i harizma garantuju da će i koncert u Topoli biti događaj za pamćenje, gde će se stvoriti atmosfera koja povezuje ljude, emocije i ljubav prema muzici.

Koncert Harisa Džinovića na Oplenačkoj berbi predstavlja centralni događaj ove godine i obećava nezaboravno veče za sve prisutne. Sa glavnom binom postavljenom u samom centru dešavanja, Topola će se te večeri ispuniti zvucima tambura, akordeona i prepoznatljivim glasom Harisa Džinovića.

O Oplenačkoj berbi i njenom značaju

berba grožđa oplenac 2024
Izvor: Facebook

Oplenačka berba je manifestacija koja se održava svake jeseni u Topoli, proslavljajući berbu grožđa i bogatu vinsku tradiciju Šumadije. Pored bogatog kulturno-zabavnog programa, uključujući degustacije vina, vašar i razne izložbe, koncert Harisa Džinovića je vrhunac ovogodišnje manifestacije. Posetioci će moći da se prepuste autentičnoj atmosferi ovog kraja, uživajući u lokalnim specijalitetima, dobroj muzici i pozitivnoj energiji koju Oplenačka berba donosi.

Kako doći do Topole i šta još možete videti?

Topola se nalazi u srcu Šumadije, a do nje se lako dolazi putem iz Beograda ili drugih većih gradova. Manifestacija pruža priliku ne samo za uživanje u koncertu i zabavi, već i za obilazak kulturno-istorijskih znamenitosti, poput crkve Svetog Đorđa i muzeja posvećenog dinastiji Karađorđević.

Uz bogatu istoriju i prelepe pejzaže, boravak u Topoli tokom Oplenačke berbe pruža savršenu priliku da se spoje uživanje u prirodi, kulturi i muzici. Isto tako možete uživati u obilasku oplenačkih vinarija koje su svima dostupne.

Autor teksta:

Ostavite komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  +  83  =  90