Scena Fest Inđija
Izvor: sremonline.rs

Scena Fest Inđija 2024: Jelena Karleuša, Dragana Mirković i Yu Grupa – za svakog ponešto

Svako leto, Inđija postane centar muzičkih događanja, u vreme kada se održava Scena Fest. Posetioci iz okolnih mesta se okupe na terenima kod Kulturnog centra, da slušaju poznate muzičke zvezde. Nekada je ovo bio festival alternativne muzike, a poslednjih godina je prilagođen širim narodnim masama.

Prošle godine je pevao niko drugi do Zdravko Čolić, a šta nas očekuje ovog leta?

Možda vas zanima:

Lovefest 2024 u Vrnjačkoj Banji   |   Vrnjački Karneval 2024   |    EXIT 2024

Scena fest počinje 3. jula

Uvodno veče festivala, sreda 3. jul, nam dovodi Hor Saborne Crkve Sveti Georgije iz Novog Sada od 20 časova. A u 21 čas možete poslušati Ruski Pravoslavni muški hor Australije. Ovo je samo zagrevanje, jer vas narednih dana očekuju mnogo poznatija imena.

Drugi dan ─ 4. jul

Drugog dana Scena festa, tačnije u četvrtak, za sve ljubitelje etno muzike, pevaće Danica Krstić, naša poznata etno pevačica iz Kragujevca. Danica ne pleni samo lepotom, već i anđeoskim glasom,. Pa, je tako već sa svojih 6 godina pevala sa poznatim imenom etno muzike kod nas, Biljom Krstić, a već sledeće godine je pevala na otvaranju dečije olimpijade u Češkoj. Nekoliko godina kasnije snimila je pesme za naše poznate serije „Ranjeni orao“ i „Greh njene majke“.

2012. godine pobedila je na festivalu „Šljivik“ u kategoriji vokalni solista, a 3 godine kasnije našla se u finalu izbora za pesmu Beovizije. 2018. godine je taj san i ostvarila, kada je sa bendom Sanja Ilić i Balkanika pevala pesmu „Nova deca“ u Lisabonu.

Koncert će se održati pod nazivom Veliki koncert tradicije i budućnosti Inđije, a kao uvod će za vas igrati KUD-ovi sa teritorije opštine Inđija.

5. jula ─ Jelena Karleuša

Jelena Karleuša
izvor: nova.rs

U petak, 5. jula, od 21 čas možete slušati srpsku divu Jelenu Karleušu. Jelena se proslavila još davne 1995. godine, kada je uz pomoć koleginice Dragane Mirković izdala album „Ogledalce“.

Svojim izgledom i nastupom je odmah počela da privlači pažnju, pa je tako prisutna na domaćoj muzičkoj sceni več skoro 30 godina. Što je prošle godine krunisala albumima „Alpha“ i „Omega“. Ako ste ljubitelj njene muzike, ne propustite ovaj spektakl!

U subotu Dragana Mirković

Naredne večeri, 6. jula, od 21 čas, za vas će pevati poznata pevačica narodne muzike, Dragana Mirković. Svima poznata, svojim glasom se proslavila još pre 40 godina, a svoj put do vrha je, kako kaže, popločala hitovima.

Dragana Mirković
izvor: Youtube/screenshot

Svi znamo pesme kao što su “Nije tebi do mene”, “Crni leptir”, “Nisam ni metar od tebe”, “Od kad sam se u tebe zaljubila”, “Tugo mojih dana”, a mogli bi još dugo da ih nabrajamo. Savetujemo da poranite na koncert, ako želite da je vidite izbliza – sigurno će biti gužva.

7. jula rock’n’rol

Za ljubitelje rock’n’rola, u nedelju, 7. jula, takođe od 21 čas, nastupiće legendarna YU grupa. Velikani srpskog rocka, Dragi i Žika Jelić osnovali su ovu grupu davne 1970. godine, a aktivno sviraju i dan danas.

Izdali su 10 studijskih albuma, i jedan „live“, a među njihovim hitovima se nalaze svima poznati „Crni leptir“ i pesma „Dunave“, kao i „Od zlata jabuka“, „Dunavom još šibaju vetrovi“, „Mornar“ i mnogi drugi. Yu grupa je sada već stari gost Inđije, nakon njihovih nastupa na motorijadama, a sigurni smo da će i ovaj koncert biti veoma posećen.

YU grupa
izvor: juznevesti.com

Predgrupa Yu grupi će biti AC/DC tribute bend, koji će vas zagrejati dobro poznatim rifovima ovog benda.

8. jul rezervisan za klasiku

Poslednjeg dana Scena festa, za publiku će nastupiti Umetnički ansambl „Stanislav Binički“. Ovaj hor predstavlja Minisarstvo odbrane i Vojsku Srbije, a možete uživati u zvucima klasične muzike u njihovom izvođenju, takođe od 21 čas.

Scena fest kao simbol Inđije

Ovo je 24. put da se održava Scena fest kao jedan od najpoznatijih festivala u okolini, i kao i svake godine, ulaz je besplatan. Iako su mnogi građani razočarani što ovo više nije festival kakav je bio na početku kada je okupljao fanove rock i alternativne muzike, sigurni smo da za svakog ima po nešto.

Lepo vreme i muzika obećavaju dobar provod, pa se nadamo da ćete uspeti da dođete na Scena fest, makar jedno veče.

Gde pronaći parking ─ Savet za posetioce

Kako se očekuje veliki broj posetilaca, savetujemo vam da izbegavate parkiranje u užem centru grada, te da se na vreme informišete o alternativnim prostorima za parkiranje vozila.

Parking u Inđiji
izvor: indjija.rs

Pored utvrđenih parking mesta u Zoni 1 (35din/sat) i Zoni 2 (50din/2 sata), evo predloga gde možete ostaviti vaše vozilo:

  • parking iza zgrade Doma zdravlja
  • plato ispred hale Sportskog centra Inđija
  • parking u krugu gradske pijace
  • parking u krugu trgovinskog objekta IDEA (do 22h)
  • parking u krugu trgovinskog objekta LIDL (do 22h)

 

Autor teksta:

Ostavite komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

45  −  39  =