Parče čoko moko torte
Parče čoko moko torte

Čoko moko torta: Idealan recept za svaku priliku

Ne znam da li sam bilo koju tortu pravila više od ove. Čoko moko torta je neverovatno ukusna, lako i brzo se pravi, a ne košta mnogo. Sigurna sam da svako može da je napravi. Deca je obožavaju, a i odrasli traže parče više. Kod nas u kući nestane za jedan dan, a ako i pretekne, već sutra je nema. 

Možete je praviti od gotovih kora kojih ima u skoro svim radnjama – što ja radim. Zaista su ukusne i mislim da nije vredno truda peći 3 kore, jer su kupovne vrlo dobra zamena. 

Savet: Između kora se nalazi tanka folija koja se malo teže vidi, pa obratite pažnju pre filovanja. Dešavalo se da ih žene primete tek kad krenu da seku tortu .
  

Fil od plazme na prvoj kori

Čoko moko torta

Daću vam i recept za kore, za slučaj da ipak želite da ih napravite sami.
5 from 1 vote
Vreme pripreme 30 minutes
Okvirno vreme kuvanja 45 minutes
Ukupno Vreme 1 hour 15 minutes
Obrok Dessert
Kuhinja Srpska
Porcije 15
Kalorije 400 kcal

Oprema

  • 3 vangle Trebaće vam jedna činija za mućenje kora, i 2 za fil
  • 1 mikser
  • 1 kašika
  • 1 špatula
  • 1 pleh

Sastojci
  

Za kore

  • 12 jaja
  • 12 kašika šećera
  • 12 kašika brašna
  • 12 kašika neskvika
  • 750 ml čokoladnog mleka

Za fil 1.

  • 700 g kisele pavlake
  • 200 g šećera u prahu
  • 300 g mlevene plazme
  • 100 g crne čokolade

Za fil 2.

  • 500 g šlaga u prahu
  • 5 dl kisele vode

Instrukcije
 

Priprema kora

  • Umutite 4 jaja pa dodajte šećer, brašno i neskvik - napisana količina sastojaka je za 3 kore
  • Podmažite tepsiju pa je pospite brašnom da se kora ne zalepi
  • Izlijte smesu za koru i pecite u zagrejanoj rerni 15 minuta na 220℃
  • Kad se kora ispeče, odmah je izvadite na tacnu i prelijte sa 250 ml čokoladnog mleka, da bi lepo upila.
  • Isto ponovite za još 2 kore

Za fil 1.

  • Umutite pavlaku sa šečerom u prahu
  • Dodajte mlevenu plazmu i dobro izmešajte

Za fil 2.

  • Umutite šlag sa kiselom vodom.

Priprema torte

  • Prvu koru namažite trećinom fila od plazme. Preko možete narendati crnu čokoladu.
  • Preko toga nanesite šlag - pazite da vam ostane i za ukrašavanje torte. Za fil će vam trebati malo više od polovine ukupne količine šlaga, znači 300 g otprilike. Ako vam je lakše, umutite šlag za ukrašavanje odvojeno.
  • Isto ponovite sa drugom korom - na poslednju ne ide fil od plazme
  • Ukrasite tortu preostalim šlagom

Beleške

Fil od plazme zna da se lepi za koru, jer je gust, a kora natopljena čokoladnim mlekom. Savetujem da uzmete špatulu sa kojom se najbolje snalazite, i strpljivo rasporedite fil po celoj kori.
Ključne reči čoko moko torta

Čoko moko torta je najbolja kad odstoji. Napravite je dan ranije i ostavite u frižideru – na taj način se fil neće odvajati od kore.

Čoko moko torta za svaku priliku

Presek čoko moko torte
Presek čoko moko torte

Ova torta zaista može da posluži za svaku priliku. Nećete se obrukati ako je napravite za rođendan, slavu, pa čak i da je ponesete nekome na poklon. Ja uvek rado biram ovakve torte i kolače koji se ne peku, pogotovo po velikim vrućinama. 

Autor teksta:

Ostavite komentar

Jedan odgovor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ocena Recepta




28  −    =  20

Oznake: