tradicionalni sremacki dorucak u restoranu u Beogradu sa pogledom na reku
Uživajte u tradicionalnom sremačkom doručku uz reku – najbolji je kad ga podelite u društvu.

Gde vikendom na dobar doručak? Restorani u Beogradu koje posećuju i Sremci

Vikend u Beogradu često počinje doručkom koji podseća na onaj sremački – sto pun domaćih jaja, šunke, pršute, sira i mirisa vrućeg hleba.

Za Sremce doručak nikada nije bio samo obrok, već pravi ritual koji okuplja porodicu. Taj običaj danas nalazimo i u Beogradu, gde restorani nude obilan doručak koji spaja tradiciju i gradski ritam.

Mnogi Sremci vikendom ostaju u glavnom gradu upravo zbog restorana koji nude iskustvo nalik njihovom fruštuku.

Etno Restoran Mirovica – doručak sa dušom tradicije

Etno Restoran Mirovica važi za jedno od mesta gde se vikendom okupljaju i Beograđani i gosti iz rema.

Posebno je poznat po obilnom doručku – komplet lepinja, jaja spremljena na više načina, domaća pršuta i sir. Na stolu se često nalazi i gibanica, uz ajvar koji daje dodatnu notu autentičnosti.

Gosti u recenzijama pišu da je atmosfera kao kod kuće, bez žurbe, a mirisi podsećaju na kuhinju iz detinjstva.

Za one koji ostanu i kasnije, ponuda ručka obuhvata teleću čorbu, gulaš, jela ispod sača, pečenje i poslastice poput gomboce i štrudle sa makom.

Kod Kapetana – doručak uz reku u Zemunu

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Restoran Kod Kapetana (@kodkapetana)

Restoran Kod Kapetana u Zemunu nudi spoj starinske atmosfere i domaće trpeze.

Poznat je po ribljim specijalitetima, ali vikendom gosti dolaze i na doručak.

Na meniju su jaja, sir, suhomesnati proizvodi i svež hleb, što podseća na sremački sto.

Blizina Dunava daje poseban šarm, a ambijent kafane naglašava doživljaj tradicije. Za ručak se služe riblja čorba, pastrmka i roštilj, pa gosti često ostaju duže nego što su planirali.

Šaran – vek tradicije u Zemunu

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Restoran Šaran (@saranzemun)

Restoran Šaran jedan je od najstarijih u Zemunu, sa tradicijom dugom više od sto godina.

Vikendom privlači i ljubitelje doručka, uz kombinaciju sireva, pršute i jaja. Specijaliteti kuće su riblja čorba, riba sa roštilja i jela pripremljena po starim receptima.

Mnogi gosti naglašavaju da je atmosfera spoj Srema i Beograda, jer sto obično nastavlja na bogat ručak.

Enterijer odiše istorijom, dok terasa s pogledom na reku pruža mir koji podseća na izlete preko Save i Dunava.

Kej – doručak sa pogledom na reku

Restoran Kej u Zemunu privlači goste svojom lokacijom i bogatom ponudom.

Za doručak se služe jaja na više načina, kobasice, domaća šunka i povrće. Porcije su obilne, što mnoge Sremce podseća na naviku da se dan započne jakim obrokom.

Pogled na Dunav doprinosi osećaju odmora, a ručak donosi riblje specijalitete i tradicionalna jela srpske kuhinje.

Kej je postao mesto gde se spajaju opuštena atmosfera i ozbiljan meni.

Na kraju da zaključimo

Ljudi uzivaju u tradicionalnom dorucku u restoranu u Beogradu, na obali reke
Probajte domaće pršute i sireve – oni čine srce sremačkog doručka.

Beograd i Zemun nude iskustvo doručka koji podseća na sremački sto.

Etno Restoran Mirovica donosi domaće ukuse i atmosferu detinjstva, dok zemunski restorani Kod Kapetana, Šaran i Kej nude doručak sa pogledom na Dunav i bogatu ponudu za ceo dan. Sremci, naviknuti na obilan doručak i dug obrok, ovde pronalaze mesto koje im pruža isti osećaj.

Vikendom je dovoljno ostati u Beogradu da bi se doživeo duh Srema, jer ovi restorani čuvaju tradiciju i pretvaraju svaki obrok u pravi ritual.

Autor teksta:

Ostavite komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  +  5  =  6