grupa legende
Izvor: YouTube screenshot

Grupa Legende koncert na Grožđebalu 2024 Sremski Karlovci

Legendarna grupa sa još legendarnijim nazivom je jedna od poznatijih muzičkih sastava na Balkanu, koja svojim decenijskim trajanjem ulepšava estradno nebo.

Grupu su osnovali Lazar Marin i Zoran Dašić davne 1988. godine koja je ubrzo postala sinonim za kvalitetnu muziku koja spaja tradicionalne balkanske tonove sa modernim muzičkim elementima.

7. aprila 2022. godine Grupa Legende je proslavila 35. godina postojanja u Kombank dvorani!

Ovaj sastav možete čuti u Sremskim Karlovcima na Grožđebalu u subotu 21. septrembra od 19:30 časova, a više o samoj manifestaciji ostavljam da pročitate u ovom linku!

Članovi grupe Legende

Grupu čine veoma talentovani muzičari, neki od njih su od samog početka u ovom sastavu, dok je glavni pevač napustio grupu i dao na značaju novom izvanrednom vokalu!

Glavni frontmen grupe je Zoran Dašić Daša. Svima dobropoznati Daša koji je kroz svoje stihove i sviranje uspeo da prenese duboke emocije svojoj publici, što je učinilo grupu Legende prepoznatljivom i omiljenom među publikom.

Instrumentalni deo benda čine takođe vrhunski muzičari. Za gitarom osim Daše je i Lazar Marin koji je ujedno i prateći vokal.

Za bass gitarom je Pero Krznanić koji je takaođe prateći vokal.

Želimir Vasić koji je za bubnjevima i udaraljkama i dobri Marko Dašić koji svira klavijaturu.

2020. godine poznatog pevača grupe Legende Ivana Milinkovića zamenio veoma talentovan muzičar Nikola Zekić Zeka.

Njihova međusobna energija i usklađenost na sceni čine da muzika Legendi zvuči legendarno, kako im i samo ime kaže.

muzički stil i pesme
Izvor: YouTube screenshot

Muzički stil i pesme koje su sinonim za grupu Legende

Legende su poznate po specifičnom muzičkom stilu, koji se oslanja na etno elemente srpske muzike, ali istovremeno uključuje modernije aranžmane. Ovaj spoj starog i novog čini ih jedinstvenima na muzičkoj sceni.

Neke od najpoznatijih pesama grupe Legende su „Ne pitaj“, „Ne veruj“, „Slutnja“, „Boje bisera“ , „Ako mora“ “Molitva”, “Točak života”. 

Ove pesme su postale ozbiljni hitovi, a publika ih i danas rado sluša i peva na koncertima. Njihov repertoar obuhvata balade, etno muziku ali i nekoliko pesama bržeg tempa, čime uspevaju da zadovolje različite muzičke ukuse.

Koncerti i popularnost grupe Legende

Grupa Legende je izuzetno popularna u Srbiji, ali i širom Balkana. Njihovi koncerti su uvek rado posećeni, a publika dolazi da uživa u njihovim nastupima. Legende su poznate po tome da su izuzetno kvalitetni izvođači uživo, a njihova muzika uživo često ostavlja još jači utisak nego na studijskim snimcima.

Autor teksta:

Ostavite komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  −  4  =  2