Recept za domaći sirup od lovora i meda
Izvor slike: zdravailepa.com

Sirup za kašalj – Recept za domaći sirup od lovora i meda

Iako smo svi krajem leta “kukali” kako su nam se smučile tropske vrućine, kiša i niže temperature ipak donose sa sobom jednu negativnu stvar a to je prehlada. Polako ulazimo u sezonu kada svuda počnje da vlada kašalj pa tražimo sirup za kašalj.

Bilo da su u pitanju škole, vrtići ili firme sa velikim brojem zaposlenih, kašalj se veoma brzo širi i počinje da ometa naše svakodnevno funkcionisanje (da ne pominjemo činjenicu koliko je zapravo neprijatno za grlo i pluća).

Kao neko ko je radio sa decom, često sam bila izložena svemu ovome i morala sam da pronađem neko prirodno rešenje koje će mi pomoći da se izborim sa tim. Rešenje koje se svaki put pokazalo kao čista magija jeste domaći sirup od lovora i meda. Danas vam otkrivam svoj recept za domaći sirup od lovora i meda koji mi svaki put pomogne da se rešim kašlja u potpunosti.

Šta vam je sve potrebno za sirup za kašalj?

Sastojci za sirup
Izvor slike: zenasamja.me

Recept za domaći sirup za kašalj je veoma jednostavan i ne oduzima puno vremena. Potrebni su vam:

  • 3 dl vode
  • 6 sušenih listova lovora
  • 1 limun
  • 3 kašike meda (supene)

Priprema:

  1. Prokuvajte vodu.
  2. Nakon toga dodajte listove lovora i poklopite posudu.
  3. Kuvajte lovor 5 minuta.
  4. Izvadite listove iz vode i pustite vodu da se ohladi.
  5. Dodajte med i limunov sok.
  6. Kada se sirup potpuno ohladi, prespite ga u staklenu flašu.

Kako da konzumirate sirup za kašalj?

Domaći sirup od lovora i meda možete uzimati 3x dnevno dok ne osetite da se kašalj smanjio. Čuvajte sirup za kašalj u frižideru, svega nekoliko dana. Nakon toga, po potrebi, napravite novi. Pored konzumiranja sirupa za kašalj, preporučujem da generalno povedete računa o ishrani i unosite puno vitamina kako biste se što brže izborili sa prehladom i kašljom. U tome vam može pomoći i najlekovitije voće na svetu!

Zašto baš lovorov list?

Lovor
Izvor slike: mirovina.hr

Domaći sirup za kašalj od lovora i meda umiruje nadraženo grlo i pročišćava disajne organe. Listovi lovora su bogati vitaminima A, C, B6, gvožđem, manganom i kalcijumom. Upravo zbog toga doprinose poboljšanju imunološkog sistema, a mogu se koristiti i za inhalaciju i lečenje bronhitisa.

Domaci sirup od lovora i meda
Izvor slike: Snimak ekrana Youtube videa

Ukoliko želite da probate neki drugi prirodni lek protiv suvog kašlja, pročitajte naš drugi članak gde možete pronaći više predloga i izabrati lek koji vam najviše odgovara.

Autor teksta:

Ostavite komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

8  +  2  =