Ideje za poklon za godišnjicu
izvor: SremOnline

Najbolji poklon za devojku – 15 romantičnih ideja za godišnjicu

Bilo da je prva godišnjica ili sa devojkom slavite svoju dugogodišnju vezu, važno je odabrati pravi poklon. Najbolji poklon za devojku je uvek onaj koji će je obradovati i izmamiti osmeh na lice. Dobra  taktika za odabir poklona je da uzmete u obzir njena interesovanja, hobije, ukus, a najbitnije je pažljivo slušati kada vaša voljena priča. Tako ćete znati da ste joj kupili baš nešto što je želela, i poklon će biti pun pogodak!

Ako vam nedostaje ideja, evo nekih predloga.

Vaučer za omiljenu radnju

Poklon kartica za DM
Poklon kartica za DM

Ako niste dobri u smišljanju kreativnih poklona, najbezbednija opcija je da devojci poklonite vaučer iz njenog omiljenog butika ili neke kozmetičke prodavnice kao što su DM ili Lilly. Možda to nije najbolji poklon za devojku, ni najromantičniji, ali na taj način će sama moći da odabere ono što joj se dopada, ili nešto što je želela da kupi, a nije imala prilike. Dobar način da joj pokažete da vam je stalo je da pođete sa njom u kupovinu i pomognete oko odabira poklona. Pazite samo da iznos na vaučeru ne bude mali. 🙂

Plišana igračka sa porukom

Plišani meda sa romantičnom porukom
Plišani meda sa romantičnom porukom

Personalizovani pokloni su uvek dobra ideja. Pokazuju da vam je stalo, i da ste izdvojili vreme da smislite originalan poklon. Postoje mnoge radnje koje se bave izradom poruka po želji na plišanim igračkama. Možete odabrati medu sa srcem na kojem piše lepa poruka sa imenom vaše devojke, ili neku drugu plišanu životinju koju ona voli. Bitno da je da dobro razmislite o poruci koju želite da joj prenesete, bilo da je to „Volim te“ ili neka vaša fora koja će je nasmejati.

Nakit

Nakit kao poklon za godišnjicu
Nakit kao poklon za godišnjicu

Najbolji poklon za devojku možete odabrati i iz kategorije onih klasičnih, a nakit definitivno spada u to. Sa nakitom skoro da nikad ne možete pogrešiti. Možete odabrati personalizovanu narukvicu na koju može da kači priveske, elegantnu ogrlicu, minimalističke minđuše – opcije su gotovo pa beskrajne. Raspitajte se u zlatarama da li možete da naručite privezak po želji, na koji možete ugravirati poruku ili datum kada ste započeli vezu. A ako ste sigurni da je „ona ta“, godišnjica je idealna prilika da kupite verenički prsten i zaprosite svoju voljenu.

Čokolada i cveće

Cveće i čokolada kao najbolji poklon za devojku
Cveće i čokolada

Šta god da odaberete, čokolada i cveće bi trebalo da budu deo poklona. To može biti samo jedan cvet ili izaberite buket njenog omiljenog cveća, uz karticu sa porukom. Čokolada može biti njena omiljena, a možete odabrati lepu bombonjeru u obliku srca. Danas postoji veliki izbor, od običnih do onih po narudžbini, gde možete staviti vašu sliku ili čak naručiti da vam ugraviraju poruku u samu čokoladu.

Putovanje – iznenađenje je najbolji poklon za devojku

Romantični zalazak sunca
Romantični zalazak sunca, izvor: freepik.com

Ovaj predlog je jedan od mojih favorita. Putovanje definitivno može biti najbolji poklon za devojku – ali i za vas kao par. Odaberite neku romantičnu destinaciju koju ste želeli da posetite zajedno, bilo da je u Srbiji ili u inostranstvu. To može biti romantičan vikend, ili  duži odmor na kojem ćete oboje uživati.

Pariz je poznat kao grad ljubavi, italijanska rivijera ostavlja bez daha, a sa egzotičnim destinacijama ne možete pogrešiti. Ako niste u mogućnosti da otputujete tako daleko, postoji mnogo mesta u Srbiji u kojima možete uživati nekoliko dana sa svojom dragom, od Fruške gore, pa do Zlatibora i Tare.

Ako ste avanturističkog duha, izaberite neko od mesta za kampovanje u našoj zemlji ili okolini.

Spa tretman

Spa tretman za parove
Par u sauni, izvor: freepik.com

Provesti dan u spa centru može biti neverovatno opuštajuće. Zakažite termin u nekom od najboljih spa centara, i provedite dan zajedno uz opuštajuću masažu ili kraj bazena. Postoje mnogi spa centri koji nude pakete za parove, opremljeni saunama, đakuzi kadama, tepidarijumima, a dan možete završiti romantičnom večerom koju neki centri imaju u ponudi. Ovim poklonom možete devojku iznenaditi i na sam dan godišnjice, pa je na taj način proslaviti.

Karte za koncert ili festival

Karte za koncert kao poklon
Karte za koncert kao poklon, izvor: freepik.com

Svi volimo dobar provod. Koncerti su sjajna prilika da proslavite godišnjicu i pritom se oboje dobro provedete. Možete isplanirati celo veče tako što ćete pre koncerta otići na romantičnu večeru, a onda uživati u pesmama omiljene muzičke zvezde. Ako nemate isti muzički ukus, možete devojci pokloniti 2 karte da ode na koncert sa nekom drugaricom.

Festivali su isto odlična prilika da proslavite svoj dan. Ako ste u blizini Novog Sada, idealna je prilika da posetite Oktoberfest, a program možete naći ovde. Ljubitelji vina se mogu divno provesti na Karlovačkom grožđebalu, gde možete slušati Legende, Nikolu Rokvića ili Danicu Crnogorčević. Složićete se da je uživanje u vinu uz romantičnu muziku Legendi dobra proslava godišnjice. 🙂

Bademantil

Bademantil kao poklon
Bademantil kao romantični poklon

Ko ne voli da se u hladnim danima ušuška u mekani bademantil? Ako vaša devojka već ne poseduje jedan, ovo može biti super ideja. Odaberite bademantil od finog materijala, a da bi poklon bio romantičan, birajte dezen sa srcima, crvene ili roze boje. Upakujte ga u kutiju sličnog dezena i ubacite romantičnu poruku i gomilu slatkiša – tako će ovaj naizgled jednostavan poklon dobiti epitet „najboljeg“.

Uramljena fotografija

Uramljena fotografija
izvor: freepik.com

Ništa ne kaže „volim te“ kao ručno pravljen poklon. Izaberite jednu ili nekoliko zajedničkih fotografija, izradite ih, uramite i napravili ste najbolji poklon za devojku. U nekom editoru za fotografije možete dodati neki natpis, kao što je datum kada ste se fotografisali, ili stihovi vaše pesme. Izaberite ram sa srcima, ili minimalističkog dizajna da bi fotografija došla do izražaja.

Album sa fotografijama je isto dobra ideja. Na taj način ćete ovekovečiti mnogo više romantičnih trenutaka.

Slagalica sa zajedničkom fotografijom

Slagalica sa zajedničkom fotografijom
izvor: freepik.com

Kad smo već kod personalizovanih poklona, slagalica sa zajedničkom fotografijom je originalan i romantičan poklon. Postoji nekoliko opcija. Može to biti klasična slagalica, u obliku srca, ili rasklopiva varijanta. Najbolje je da se raspitate u nekoj od foto radnji i odaberete ono što mislite da će vašu devojku najviše obradovati.

Torba

Ženska torba
Ženska torba, izvor: freepik.com

Nema žene koja ne voli torbe. Imamo ih za svaku priliku. Neke nosimo na posao, neke u šetnju, za trening, a sigurna sam da svaka devojka ima elegantne tašne za specijalne prilike. Vašu dragu možete obradovati novom pažljivom izabranom torbom. Verovatno kao muško, niste baš vični u odabiru modnih aksesoara, ali ne brinite. Uvek možete da se posavetujete sa nekom od njenih prijateljica ili da obratite pažnju kakve modele gleda dok šetate kroz šoping centre.

Ako ne znate koju torbu da izaberete, pogledajte šta je trenutno moderno, i šta se od toga uklapa u stil vaše devojke. Evo nekoliko klasika koji nikada ne izlaze iz mode.

Birkin torba

Braon i crna Birkin torba
izvor: saclab.com

Hérmes Birkin torba nastala je sasvim slučajno, kada je slavna pevačica i glumica Džejn Birkin, početkom 80-ih srela izvršnog direktora Hermèsa, Žan Luja Dumea. Pevačica je inspirisala nastanak ovog modela, i do danas je ova tobra ostala popularna.

Hérmes kuća je tokom godina menjala dizajn, pa tako postoji nekoliko modela različitih veličina. Najpoularnija i dalje ostaje Birkin 35.

Fendi Baguette

Fendi baguette torba
izvor: fendi.com

„Fendi“ je naziv za koji je svaka žena čula. Ni jedna torba do sada nije imala toliki uticaj kao Fendi, otkako je izašla 1997. godine. Baguette je se pojavljivala na tv ekranima, isto kao i na ulicama. Žene su ludele za ovom torbicom! Naročito nakon što je viđena u rukama Sare Džesike Parker, popularne Keri Bredšo, iz serije „Sex i grad“. Mlađe generacije su je videle kod Zendaje.

Ako je vaša draga zaluđenik za modu i dizajnerske torbe, Fendi Baget će je sigurno oduševiti – pod uslovom da je već nema!

Chanel Classic Flap

Chanel Classic Flap u crnoj boji
izvor: chanel.com

Ovaj model torbe je postao sinonim za Chanel. Classic Flap je torba preko ramena, sa poklopcem i kopčom sa logotipom ove modne kuće „CC“.

Iako Chanel svake sezone osvežava izgled ovog modela, nećete pogrešiti koji god da odaberete. Ovaj klasik je bezvremeni, i dolazi u 5 veličina i bezbroj boja. Dokaz da kupujete kvalitetan prozivod je i petogodišnja garancija koju Chanel daje prilikom kupovine ovog modela.

Originalna ukrštenica

Personalizovana ukrštenica
Personalizovana ukrštenica, izvor: freepik.com

Ovo je nesvakidašnja ideja, i sigurno je nešto što vaša devojka neće očekivati. Možete naručiti ukrštenicu sa pojmovima koji znače vama kao paru, i pritom dodati željenu sliku. Pronađite radnju koja pravi ovakve poklone, i dogovorite detalje tako da ukrštenica bude pravo iznenađenje.

Ljubavna šolja

Šolje u obliku srca kao poklon za godišnjicu
Šolje u obliku srca, izvor: freepik.com

Šolja u obliku srca, uz cveće i bombonjeru može biti odličan poklon. Postoje i setovi šolja za parove, a možete i odštampati neku sliku na običnoj beloj šolji. Ako niste talentovani za dizajn, postoje sajtovi ili foto radnje koje se pružaju ove usluge.

Napunite šolju njenim omiljenim bombonama, ili unutra stavite cvet kako bi poklon dobio romantičnu notu.

Parfem

Parfem je odličan poklon za devojku
Parfem za devojku

Ovo je takođe jedan od klasika. Parfemi nikada ne izlaze iz mode. Možete devojci kupiti njen omiljeni, ili odabrati parfem koji nikada nije imala, a mislite da će joj se svideti. Dobra strana toga je što možete birati mirisnu notu koja se i vama dopada i tako uživati svaki put kada ga devojka koristi.

Odlazak u bioskop

Par u bioskopu
izvor: freepik.com

Gledanje filma u bioskopu sa devojkom može biti dobar način da proslavite godišnjicu, ali ako pogodite film, to može biti i najbolji poklon za vašu devojku. Nemojte birati film za sebe, potrudite se da to bude neka romantična komedija ili omiljeni žanr vaše devojke. Odlazak u bioskop je odlična prilika da se dobro zabavite i nasmejete uz kokice i sok, a nakon toga možete nastaviti veče uz romantičnu šetnju.

Opcije su beskonačne

Šta god da odaberete kao najbolji poklon za devojku, ako uložite malo vremena i kreativnosti, nećete pogrešiti. A opcije su stvarno beskonačne – od nakita preko putovanja i vaučera za razne prodavnice. Vaša izabranica vam je verovatno već spomenula nekoliko puta šta bi želela da dobije na poklon (kao što to žene obično rade), važno je samo da je dobro slušate.

Autor teksta:

Ostavite komentar

Jedan odgovor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  −  4  =  3

Oznake: